Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Tømrermestre vil have ny fordeling af affaldet

Kravene til byggeaffald er de seneste år blevet øget i takt med, at der er kommet mere viden til området. Men ifølge tømrermestrene er regningen ikke fair fordelt. Det svarer de i en rundspørge foretaget af Træsektionen under Dansk Byggeri

Når tømrermesteren tager fat på en ny opgave, følger der ofte byggeaffald med på den ene eller anden måde. Og faktisk er håndtering af affaldet det, der skaber størst bekymring blandt danske tømrermestre, når snakken går på nye krav og forventninger. Det fortæller 65 procent af de medvirkende i en rundspørge fra Træsektionen under Dansk Byggeri, hvor 109 virksomheder har svaret.

 

- Skruen er de seneste år blevet strammet mere, når det kommer til håndtering af byggeaffald. Ikke mindst når det gælder miljøfarlige stoffer som pcb og bly. Det er en prioritering, vi til fulde forstår og gerne vil være med til at løfte, men det er som om, hele regningen er røget over på byggeriet. Vi savner, at bygherrerne tager et større ansvar, forklarer Træsektionens formand Niels Moestrup.

 

Ifølge Træsektionen er problemet, at det historisk har været sådan, at dem, der udfører arbejdet, også er dem, der har ansvar for byggeaffaldet. Nu er der kommet nye anmeldekrav og krav til håndtering af PCB, som påhviler bygherren at få kortlagt og anmeldt affaldet forud for arbejdet. Men bygherren er sjældent bekendt med det ansvar.

 

- Vi har intet problem med at køre affaldet væk, men vi forventer så også, at vi bliver betalt for det. Lige nu er forventningen blandt de fleste bygherrer, at vi kan gøre det gratis, hvilket er urealistisk, siger Niels Moestrup og forklarer videre:

 

- Der er brug for mere fokus på området i udbudsmaterialet, så det bliver nemmere at danne sig et overblik over, hvor meget og hvilken type affald der skal bortskaffes i forbindelse med en opgave. Dermed undgår vi, at der opstår både økonomiske og tidsmæssige bekymringer, når mangelfuldt udbudsmateriale ikke har belyst området godt nok.

Se rundspørgen fra Træsektionen her

 

Kontaktinformation

Niels Moestrup, formand i Træsektionen under Dansk Byggeri, telefon 40 19 19 05

Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65