Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Dansk Byggeris tidligere formand frikendt i kartelsag

Retten har frikendt Dansk Byggeris tidligere formand Martin Skou Heidemann for de anklager, der har været rettet mod ham om kartellignende forhold i en sag fra 2008

Det er ikke kommet bag på Martin Skou Heidemann, at retten i dag har frikendt ham for beskyldninger om prisaftaler i en sag helt tilbage fra 2008. Sagen har været efterforsket siden 2010, og Martin Skou Heidemann har under hele forløbet stået fast på sin uskyld, og i dag kom frifindelsen. 

Martin Skou Heidemann var formand for Dansk Byggeri, da konkurrencemyndighederne i sin tid slog sagen stort op under en overskrift om Danmarkshistoriens største byggekartel. På den baggrund valgte Martin Skou Heidemann at nedlægge sit hverv som formand for Dansk Byggeri. 

- Det er med glæde og lettelse, at vi kan ønske Martin Skou Heidemann tillykke med frifindelsen. Det har været en al for lang sag, og det er ubegribeligt, at myndighederne kan trække en sag så længe, som det har været tilfældet, siger direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, i en kommentar til frifindelsen. 

Martin Skou Heidemann har under sagens forløb formået at holde forretningen i gang, men det er ifølge Dansk Byggeri kritisabelt, at en virksomhed skal leve med så alvorlige – og altså uberettigede – anklager hængende over hovedet i så mange år. 

- Konkurrencemyndighederne har ikke holdt sig tilbage med storladen retorik om sagen, og man må spørge om dette og myndighedernes langsommelighed kan have bidraget til, at nogle virksomheder har foretrukket at ”betale ved kasse ét” og komme videre og dermed slippe for et langt og træls sagsforløb, siger Lars Storr-Hansen. 

Kontaktinformation
Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, telefon 41 19 33 04 
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32