Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Fuld fart frem og stop

Tømrervirksomhederne under Dansk Byggeri melder om travlhed resten af året, men udsigt til et stillestående marked efter nytår, når BoligJob-ordningen stopper. Politikerne på Christiansborg bør finde plads til ordningen på finansloven – ellers byder 2015 på fyresedler og færre lærepladser

Der saves, hamres og høvles hos tømrermestrene i hele landet. Over 550.000 danskere har sidste år brugt BoligJob-ordningen, og det har givet arbejde til både mestre, svende og lærlinge. Men krisen kradser stadig, og derfor kommer det til at kunne mærkes ude i virksomhederne, hvis regeringen holder fast i at ordningen skal stoppe ved årsskiftet.

- Jeg har selv omkring seks ansatte, der udelukkende laver arbejdsopgaver for kunder, der bruger håndværkerfradraget. Men de opgaver falder væk, når muligheden for at få fradrag stopper. Så efter nytår er det slut, og så må jeg sende medarbejderne hjem med en fyreseddel. Jeg oplever, at det særligt rammer de mindre virksomheder, der fx går fra fire ansatte til i værste fald kun at have mester selv. BoligJob-ordningen har netop givet opgaver på de tidspunkter, hvor det ellers kneb med at holde alle mand i gang, siger formand for Træsektionen i Dansk Byggeri og adm. dir. i Lund & Staun A/S i Svendstrup, Michael R. Lund, og tilføjer:

- Det er jo uhensigtsmæssigt, at vi har medarbejdere på overarbejde i juleferien, fordi alle vil have lavet noget inden ordningen stopper, mens de så kommer til at gå ledige i januar. Derfor er det positivt, at flere af partierne i oppositionen lægger pres på regeringen, og jeg håber, at det kommer til at betyde, at ordningen bliver en del af finanslovsforhandlingerne og dermed bliver forlænget.

Tømrervirksomhederne oplever, at håndværkerfradraget i mange tilfælde har været afgørende for, hvorvidt vinduet er blevet skiftet eller taget isoleret hjemme hos hr. og fru Jensen.

- Vi har også fået en del mindre arbejdsopgaver, som vi ikke har set tidligere, formentlig fordi det blev lavet sort. Så ordningen er også med til at gøre sort arbejde hvidt. Endnu en positiv ting, som også bidrager til statskassen, siger Michael R. Lund.

Kontaktinformation
Formand for Træsektionen i Dansk Byggeri, Michael R. Lund, telefon 20 66 13 14
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65